Dec. 7, 2024
One-day event: 13-16
IMAGE
graphic design by Atakan Kara
TEXT
Vi samles for at støtte vores børn i skolesystemet. Kom og få kendskab til dine rettigheder som skoleelev og forældre, og del jeres ønsker omkring skolegang. Hvad ville du ændre, hvis du kunne? Både forældre, børn og unge er velkomne sammen og alene!
Kend jeres rettigheder
Få støtte og rådgivning
Vær med til at skabe en forældreguide
Gratis frokost
Mange børn med racialiseret minoritetsbaggrund oplever barrierer i skolesystemet i Danmark. En nylig rapport fra Børns Vilkår og Institut for Menneskerettigheder viser at børn oplever stigmatisering og diskrimination ved bl.a. at blive mødt med negative forventninger til deres opførsel, lave faglige forventninger, og kan opleve at blive straffet hårdere end andre børn med bortvisninger og eksklusioner.
Forældre står ofte alene i mødet med skolens personale, og de kan have svært ved at navigere i systemet, og mange familier kender ikke deres rettigheder. Dette slår skår i børnenes skoleglæde og får ofte negative konsekvenser for deres selvværd og tro på sig selv, og efterlader forældrene i afmagt.
Vi inviterer derfor til en kreativ workshop hvor der både er plads til at få rådgivning, og finde ud af hvordan vi bedst støtter børnene så de kan føle stolthed over alt det, de bringer med sig, og opnå bekræftelse af den værdi, de bidrager med i klasseværelset. Forældrene vil få viden om rettigheder og konkrete redskaber til, hvordan de kan gribe skole/hjem-samarbejde an. Workshoppen er en mulighed for at møde andre med samme oplevelser og erfaringer, de kan spejle sig selv i og sparre med, samt være med til at kortlægge de ressourcer og styrker der er til rådighed for familier.
Hvis du har lyst - tag en ting med hjemmefra, som symboliserer håb og styrke for dig.
Praktisk:
Hvornår: 7. december 2024 kl. 13:00-16:00
Hvor: Anas Restaurant, Grønlands Torv 30, 9210 Aalborg.
Hvem: Familier med minoritetsetniske børn i skolen (alle aldre)
Sprog: Dansk, engelsk, OBS: Medbring gerne egne oversættere.
Hjælp til transport: Skriv til info.limcollective@gmail.com hvis du skal have din transport betalt.
Om arrangørene:
Mette Toft Nielsen (DK) er lærer, coach, selvstændig konsulent og psykoterapeut studerende. Hun er desuden uddannet cand.mag. i Kultur, Kommunikation og Globalisering (KKG), med en specialisering i International Migration og Etniske Relationer (IMER) fra Aalborg Universitet. Hendes fokus er centreret omkring retfærdige læringsprocesser og ligeværdige relationer, både i teori og praksis, med en særlig optagethed af spændingsfeltet mellem uddannelse og læring, sprogets magt gennem diskurser og narrativer, og mindful bevidsthed som et redskab til at rodfæste os selv, være nærværende, og guide vores handlinger i overensstemmelse med vores grundlæggende værdier. Læs mere her. https://dekonstruer.dk/
Louisa Yaa Aisin // YAA (DK/GH) er en tværfaglig kunstner og somatisk terapeut, der arbejder i krydsfeltet mellem kunst, sociokulturel sundhed og aktivisme. YAAs kunstneriske praksis fokuserer på at skabe vitale og integrerede performances, læringsprocesser og totalinstallationer, der muliggør følsomhed, omsorg, kreativitet og retfærdighed. YAA arbejder med kulturelt specifikke ressourcer, såsom vestafrikanske adinkra-symboler – et visuelt videnssystem, der formidles i forskellige formater, herunder visuelle tryk og koreografi. Med mange års erfaring inden for det kunstneriske og terapeutiske felt er YAA i dag ved at videreuddanne sig inden for kommunikation, kultur, pædagogik og helhedsorienteret organisation ved Diakonissestiftelsen.
lím collective er en kunstnerdrevet udstillingsplatform for samtidskunst med base i Aalborg og med aktiviteter i hele Nordjylland. Det kunstfaglige program understøtter billedkunstnere arbejde med socialt engagerende, kritiske og research-baserede praksisser der berører sundhed, ulighed og omsorgsaktivismer igennem tværfaglige samarbejder med fællesskaber i lokalsamfundet. Læs mere her: lím collective (limcollective.info)